Lusardi Construction Company

Bixby Aero  San Diego, California

Bixby Aero
Bixby Aero
Bixby Aero
Bixby Aero
Bixby Aero
Bixby Aero
« Previous Slide
Bixby Aero Thumbnail
Bixby Aero Thumbnail
Bixby Aero Thumbnail
Bixby Aero Thumbnail
Bixby Aero Thumbnail
Bixby Aero Thumbnail
Next Slide »

In 1992, Lusardi was responsible for the design and construction of a new 4-story office building in San Diego for the FBI (Federal Bureau of Investigation). The building was constructed as a build-to-suit and included build-out improvements tailored to the needs of FBI tenants. As with many of our government clients, the building was only intended to be used by the FBI through a 20 year lease. 

Two decades later we were presented with the opportunity to bring new life to the former FBI building through our established client, Bixby Land Co. The FBI office conversion would not be Bixby’s first; in fact, they have completed so many renovations since 2008 that the term “bixby-ize” has been used on several occasions to categorize office renovations. 

Having completed multiple office conversions for Bixby in the past including the CAMPUS, Lusardi was the right fit to help Bixby continue to expand their renovation efforts into the San Diego market. Located in central San Diego, the AERO project is now a flexible, accommodating, and innovative office campus that includes elements that foster outdoor activities during a typical work day. 

The shell of the existing building is made of steel with a glass and portland cement plaster skin. Changes were made to the exterior to update the look of the building without phasing out the original design. The curtain wall (one of the more dominant features) on the South side was demolished along with adjacent columns, plaster, and punched openings. Replacing this area is a red ACM pop-out building frame meant to highlight the new two-story lobby entry. The pop-out consists of glass, a smooth steel trowel plaster coated with a metallic Tnemec paint, and is framed with a bright red aluminum composite panel.   The building skin received a dark gray neutral coat of paint to complete its transformation.

The new custom glass sectional doors at the ground level open up to collaborative outdoor spaces. Exterior improvements to the site include new concrete flatwork, seat walls and benches, a fire pit, and outdoor furnishings.

 

Specifications:

Owner: BIXBY LAND COMPANY
Architect: Gensler
Building Area: 93,800 sf
Photographer:
Matt Givot